נודלס, ירקות וחלב קוקוס

        נודלס ירקות וחלב קוקוס

שילוב נפלא  של ריחות וטעמים יש במתכון זה. אני אוהבת אותו כמאכל צימחוני,  למי שרוצה תוספת של עוף – יש אופציה לכך בהמשך המתכון.

יש כאן שילוב של טעמים מהמטבח הסיני וההודי, מה שגורם למנה להיות מיוחדת.

מגוון הירקות הוא הצעה כמובן שניתן להוסיף כל ירק שאתם אוהבים ונמצא בביתכם.

 

המיצרכים

1 חב' אטריות סיניות / איטריות אורז

1/2 כרוב קצוץ

1 פרסה קצוצה

3 כפות שמן קנולה

3 שיני שום קצוצים

1 פלפל אדום קצוץ

1 פלפל ירוק קצוץ

1 גזר גדול חתוך לגפרורים

1 קופסא פטריות חתוכות

1/2 חב' אפונה סינית קפואה / שעועית ירוקה קפואה

1/2 קופסה נבטים

1 פחית חלב קוקוס

2 כפות רוטב סויה

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1 כף גדושה חמאת בוטנים

1 כפית סוכר

1 כפית קארי

1 כפית פפריקה

1 כף רוטב צ'ילי מתוק

1/2 כפית ג'נג'ר טחון

1/2 כפית שמן סומסום

3 כפות כוסברה קצוצה – אופציה

מחבת גדולה, שטוחה עם מכסה

 

ההכנה

האיטריות

אם אתם משתמשים האיטריות סיניות יש לבשלן כמו פסטה – להרתיח הרבה מים, להוסיף את האטריות, ולבשל עד ריכוך קל.

איטריות אורז – להרתיח מים, לכבות את האש, להוסיף את האיטריות למספר דקות למים הרותחים, לסנן.

לטגן את הפרסה מספר דקות עם השמן, עד שקיפות קלה, להוסיף את השום ואת הגי'נגר, לערבב מספר דקות, להוסיף לפי הסדר – את הפלפלים, הגזר, הכרוב, האפונה, פטריות ונבטים, בכל פעם לערבב מספר דקות לאחר ההוספה, להוסיף את חלב הקוקוס ואת כל שאר התבלינים, להקפיץ יחד מספר דקות, להוסיף את האיטריות המבושלות, לערבב היטב, לכסות את המחבת, להנמיך את החום ולבשל כ – 5 ד'.

לפזר מעל את הכוסברה ולהגיש. אני אוהבת להגיש עם הכלי בו הכנתי את המאכל.

 

הוספת עוף

אם אתם מתליטים להוסיף עוף למנה, קחו חזה עוף, חיתכו לחתיכות קטנות, שיטפו וייבשו. מה הכמות ? כמה שאתם אוהבים.

במחבת, לחמם כף שמן, להוסיף את החזה, לטגן מספר דקות עד שינוי הצבע ללבן, הוסיפו לירקות והמשיכו לפי המתכון.

 

 

 

 

 

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *