עוגות שמרים – שוקולד, פרג, גבינה

עוגת שמרים שוקולד

רבים מאיתנו ששומעים על אפית עוגות שמרים נירתעים. אין צורך. ההכנה מאד מאד פשוטה נכון, המתכון דורש מעט זמן אבל גם לזה יש פתרון -התפחה במקרר למשך הלילה לא גוזלת זמן מאיתנו זמן יקר וערבוב ולישה במיקסר חוסך  – ממי שלא רוצה – את הצורך בלישה בידיים.

כאשר אני מכינה עוגות שמרים, אני מפנה לי שעה פנויה ואז אני מכינה כמות כפולה של בצק, מכינה את כל העוגות, מקפיאה לפני שאני אופה, מפשירה לפי הצורך, ואופה. כך יש לי תמיד עוגה טריה  שכרגע נאפתה.

לפני שאתם מרדדים את הבצק רפדו את משטח העבודה בשתי שכבות של ניילון נצמד. כך לא תלכלכו כמעט כלום. בסוף העבודה פשוט הסירו בזהירות את הניילון וחיסכו לעצמכם עבודת ניקיון רבה.

 

בצק שמרים בסיסי

המיצרכים

1 ק' קמח

3/4 כוס סוכר

50 ג' שמרים/ 1 שקית

4 ביצים

3/4 כוס מים פושרים

1 כפית תמצית וניל

קליפת לימון מגורדת

200 ג' חמאה רכה

1/2 כפית מלח

 

ההכנה

בקערת המיקסר שמים את הביצים, המים, השמרים, הסוכר, הוניל, המלח, קליפת הלימון ומערבלים בעזרת וו הלישה מספר דקות, מוסיפים את הקמח, מערבלים, מוסיפים את החמאה בחתיכות קטנות עד שהן נבלעות היטב בבצק. ללוש כ – 5 ד'. הבצק מעט דביק, זה בסדר.

לכסות את הקערה ולהעביר למקרר לפחות ל – 4,5 שעות אפשר גם ללילה שלם.

מחלקים את הבצק ל – 3 חלקים וממלאים באחת מהתערובות:

 

קראנץ שוקולד

ממרח ראשון

750 ג' ממרח שוקלד נוטלה / השחר

150 ג' אגוזים טחונים דק

1/2 דני / קרלו בטעם שוקולד לכל רולדה / טעם וניל

3 תבניות אינגליש קייק

ממרח שוקולד שני

1 שמנת לבישול 15%

100 ג' שוקולד מריר

1/2 כוס חלב

3 כפות קקאו

2 כפות גדושות שוקולד למריחה השחר

150 ג' אגוזים טחונים

 

ההכנה

תנור מחומם ל – 180 מעלות

רפדו את משטח העבודה בקמח, קחו עיגול אחד של בצק, רדדו אותו למלבו העובי של בערך 1/2 ס"מ, מירחו את הנוטלה, מעל פזרו אגוזים, ואת מעדן החלב. גלגלו לרולדה, תיפרסו את הרולדה לחצי ופשוט לפפו אותה כמו צמה.

לא נורא אם זה לא מדוייק או נוזל לכם הכל מסתדר באפיה. שימו את הרולדה הצמתית בתבנית.

אם אתם אופים מיד התפיחו כחצי שעה, הברישו מעל ביצה ואפו כ – 25 ד', עד הזהבה קלה. אל תאפו יותר מדי.

 

עוגת שושנים

תבנית עגולה מס. 26 משומנת

תנור מחומם ל180 מעלות

אחרי הגלגול פירסו את הרולדה לפרוסות ברוחב של כ – 5 ס"מ, העמידו את העיגולים אחד ליד השני, השאירו מעט רווח כי הרי הבצק תופח. התפיחו חצי שעה. בד"כ יש צורך השתי רולדות או אחת וחצי, ברולדה הנותרת הכינו קראנץ'.

לאפות כ – 40 ד', עד הזהבה.

 

מלית פרג

1/2 1 כוסות חלב

1/2 כוס סוכר

70 ג' חמאה

קליפת לימון

4כפות דבש

300  ג' פרג טחון טרי

1/2 כוס אגוזים טחונים

1 ביצה

 

ההכנה

לחמם את כל החומרים יחד,  חוץ מהביצה,  בחום ביינוני עד שכל שהתערובת אחידה, לצנן  היטב, להוסיף את הביצה, לערבב, למלא את הרולדה, התערובת מספיקה לשלוש רולדות.

לאפות בחום של 180 מעלות כ – 30 ד'.

 

מלית גבינה

2 חב' גבינת טוב טעם

250 ג' גבינה לבנה 5%

1 חב' גבינה אורדה

1 ביצה

3/4 כוס סוכר

2 כפות קמח תופח

2 שקיות סוכר וניל

מעט קנמון

גרודת לימון

 

ההכנה

לערבב היטה את כל החומרים – רצוי בבלנדר ידני, עד לקבלת תערובת אחידה, למלא את הרולדות .

לחמם תנור לחום של 180 מעלות, לאפות כ – 30 ד', עד הזהבה קלה.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *