קוגל ירושלמי

       קוגל  5

בחגים לא מוותרים לי על הקוגל. תוספת טעימה ואהובה על כולם.

 

המיצרכים

1 חב' איטרות ברוחב ביינוני

1 כוס סוכר

3 ביצים

1/2 כוס שמן קנולה

3/4 כוס מים רותחים

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

1/2 כפית קנמון

ההכנה

להרתיח סיר עם מים, להוסיף את האיטריות ולבשל עד ריכוך, לסנן ולשטוף במים קרים.

בסיר רחב ושטוח לשים את הסוכר, לחמם, תוך כדי בחישה עד שהסוכר הופך לקראמל שחום ללא גבישים. להזהר מחום גבוה, שלא ישרף.

קוגל  2

להוסיף בזהירות את המים הרותחים, לערבב עד שהקראמל חלק. לא תמיד הכל נמס – לא נורא.

לחמם תנור לחום של 180 מעלות.

להוסיף את האיטריות המבושלות לסיר עם הקראמל, לערבב, להוסיף את השמן, את הביצים ואת כל שאר התבלינים.

קוגל  3

להעביר לתבנית או סיר אפיה בגודל 24,

קוגל  1

לכסות בנייר כסף, לאפות 20 ד'. להנמיך את חום התנור ל – 140 מעלות ולאפות 3 שעות.

קוגל  4

ניתן להכין מראש ולשמור במקרר.

קוגל

2 thoughts on “קוגל ירושלמי

  1. תנסי לשים שבבי בצל מטוגן או בצל שתטגני עם שומן אווז… טעם אלוהי… אוסי בטח יאהב..

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *