סלט ירקות צבעוני פיקנטי

 

סלט ירקות פיקנטי

סלט צבעוני, יפה מאד להגשה, טעים ביותר עם טוויסט מעניין.

 

המרכיבים

1/2 כרוב ירוק קצוץ דק

1/2 כרוב אדום קצוץ דק

4 בצל ירוק קצוץ

1 כוס אפונה ירוקה עדינה קפואה

1 גזר גדול / 2 קטנים חתוכים לגפרורים

1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות

2 חב' נודלס יבש

3/4 כוס אפונה יבשה ווסאבי (לקנות בחנויות פיצוחים)

100 ג' צנוברים קלויים

רוטב

4 כפות חומץ בלסמי

1/3 כוס שמן קנולה

2 כפות רוטב צי'לי מתוק

1/4 כוס סויה

4 כפות סוכר

1 כפית גי'נג'ר טחון

 5 שיני שום קצוצים

 

ההכנה

להפשיר את האפונה במים רותחים מעט – שלא תהיה רכה מדי, לסנן היטב, להעביר לקערה גדולה.

להוסיף  את כל הירקות הקצוצים לקערה.

את הנודלס לחתוך לחצי, לקלות מעט במחבת – ללא שמן, עד הזהבה קלה, להעביר לקערה.

את האפונה ווסאבי לשים במעבד מזון, לרסק מעט מאד לא לאבקה רק ריסוק קל מאד. להעביר לקערה.

ניתן להכין עד שלב זה מספר שעות מראש לשמור במקרר עד ההגשה.

כשעה לפני ההגשה להכין את הרוטב:

לשים את כל מרכיבי הרוטב בכלי לערבב היטב,  (כדאי מאד בבלנדר הידני), לשפוך את הרוטב על הסלט, לערבב היטב.

את הצנוברים להוסיף ממש לפני ההגשה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *