רולדות תפוחי אדמה ופטריות / בשר ברוטב סלסה עגבניות

לאור בקשת הקהל – רולדות טעימות מדי אלה.

הזהרו !! הן ממכרות

 

המיצרכים

1 חב' בצק פילאס שהופשר במקרר

4 תפוחי אדמה גדולים מבושלים ומעוכים – כמו פירה

1 ביצה

2 בצלים גדולים קצוצים

2 חב' פטריות שמפניון קצוצות (אם רוצים אפשר לעררר סיגי פטריות שונים)

4 שיני שום קצוצות

4 כפות שמן זית

מלח, פלפל שחור

לציפוי

1 ביצה

סומסום

תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה

 

ההכנה

לשים את הפירה בקערה

במחבת לטגן את הבצל בשמן זית עד הזהבה, להוסיף את השום ואת הפטריות , לטגן מספר דקות, לטבל במלח ןפלפל.

להעביר את הפטריות לקערת הפירה, לערבב, לטעום אם צריך להוסיף תיבול – תזכרו שהפירה לא מתובל. להוסיף את הביצה, לערבב.

לחמם תנור אפיה 180 מעלות

לפתוח את הבצק, לחלק אותו ל -2 או 3 חלקים – לפי גודל תבנית האפיה שלכם, למרוח את  הבצק בתערובת, לגלגל לרולדה, למרוח בביצה, לפזר מעל סומסום ולאפות עד הזהבה בערך 35 ד'.

לפרוס לפרוסות ולהגיש.

 

 

מילוי בשר

3 תפוחי אדמה גדולים מבושלים ומעוכים – פירה

1/2 ק' בשר בקר / מעורב בקר וטלה

2 בצלים גדולים קצוצים דק

מלח, פלפל

1/2 כפית כמון

1/2 כפית בהרת

1/2 כפית פפריקה

1 ביצה

 

ההכנה

ההכנה היא בדיוק כמו במילוי הקודם, במקום הפטריות לטגן את הבשר.

כל השאר אותו דבר

בתיאבון

 

סלסה עגבניות

2 עגבניות בגודל ביינוני

מים רותחים

4 כפות גדושות מיונז דל קלוריות

חופן נדיב כוסברה (לא לוותר !! לא מרגישים את טעם הכוסברה ממש,

אם לא מסוגלים בשום אופן – 10 עלי בזיליקום ומעט פטרוזיליה)

כף רוטב צ'ילי מתוק

1/2 כפית מלח

1/4 כפית סוכר

 

ההכנה

להשרות את העגבניות מספר דקות במים הרותחים, לקלף אותן, לחתוך לחתיכות גסות.

לשים את כל החומרים בכלי עמוק ולרסק בעזרת מוט הבלנדר עד לקבלת מירקם חלק.

להעביר לקערית ההגשה.

ניתן לשפוך מעט רוטב בצלחת אישית ומעל להניח את פרוסת המאפה, או לשים את המאפה בצלחת מרכזית, לידו את הרוטב  לשימוש אישי של כל סועד.

 

 

 

 

 

 

2 thoughts on “רולדות תפוחי אדמה ופטריות / בשר ברוטב סלסה עגבניות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *