סלט חומוס ובשר טלה

 

 סלט חומוס וטלה       

מנה ראשונה נפלאה. שילוב אחר ומוצלח של שני מרכיבים נפלאים.

למנה זו דרוש סלט חומוס. אם אינכם חוששים מהכתבות בתקשורת אודות החומוס ומה שמים לנו שם – קנו מוכן. אני מציעה להכין לבד. המתכון קל ביותר ביחוד אם משתמשים בחומוס הקפוא.

 

המיצרכים

2 כוסות גרגירי חומוס לא מבושל

1 כפית סודה לשתיה

3 כפות שמן זית

1/2 כוס טחינה גולמית

3 שיני שום

1/2 כוס לימון סחוט טרי

מלח

 

ההכנה

משרים את גרגירי החומוס לילה שלם. מסננים, שוטפים, מעבירים לסיר עם הרבה מים ומבשלים עם הסודה לשתיה עד ריכוך. בערך שעה עד שעה וחצי.

אם משתמשים בחומוס קפוא, מבשלים את החומוס (2 כוסות) עד ריכוך.

לסנן את החומוס, לא לשפוך את המים, נשתמש בהם.

להעביר את הגרגירים למעבד מזון, להוסיף את הטחינה, השמן, השום, מחצית מכמות הלימון, המלח, וכוס מי בישול החומוס. להפעיל את מעבד המזון, לרסק לתערובת חלקה. לטעום, אם צריך להוסיף לימון או מלח, להוסיף מים לפי הצורך עד קבלת מרקם שנראה לכם. תזכרו שהחומוס מתקשה מעט במקרר.

 

בשר הטלה

המיצרכים

1/2 ק' בשר טלה טחון או מעורב בבקר (להשיג בחנויות ספייסס או מרינדו)

1 בצל גדול קצוץ

2 שיני שום

100 ג' צנוברים קלויים מעט

מלח, פלפל

1/4 כפית כמון

1/4 כפית בהרת

 

ההכנה

לטגן את הבצל בשמן הזית עד הזהבה, להוסיף את השום ואת הבשר, לפורר את הבשר לפירורים, להוסיף את התבלינים ולטגן כ – 5 ד' בחום גבוה.

הרכבת המנה

לסדר בצלחת אישית שטוחה מנה של חומוס מעל 2 כפות גדושות בשר חם, לפזר מעל צנוברים.  להגיש מיד עם פיתה חמה.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *