סלט חציל, דלעת וסילאן

 

סלט חציל ודלעת

רציתי להכין מתכון מעט שונה של חציל. חיפשתי במקרר מרכיבים אחרים ושונים מאלו שבדרך כלל משתמשים בהם לחציל. לא עגבניות, לא טחינה, לא עשבי תיבול למיניהם, לא מיונז וכו'. במקרה קניתי דלעת – היה משלוח חדש במרכול. זהו, נפלה החלטה ! נשחק עם הדלעת והחציל ! הסלט שהתקבל היה נפלא, נסו ולא תצטערו.

 

המיצרכים

2 חצילים חתוכים לקוביות של  2X2

1 ק' דלעת (או שתי חבילות דלעת מהמרכול), חתוכות לקוביות  2X2

שמן זית

1/4 כוס שמן קנולה

1 כפית שמן סומסום

מלח גס

1/2 כוס סילאן

1/2 כוס רוטב צי'לי מתוק

4 כפות רוטב סויה

4 שיני שום כתוש

1 כפית גי'נג'ר

 

ההכנה

החציל

תבנית גדולה של תנור האפיה, לחמם את התנור למצב של גריל.

לשים את החציל החתוך בתבנית, לערבב בצלוחית את שמן הקנולה ושמן הסומסום, למרוח בעזרת מברשת את קוביות החציל בתערובת השמן, לפזר מעט מאד מלח גס על החציל (אפשר גם לוותר על המלח), להכניס את התבנית לתנור ולאפות עד הזהבה, להוציא ולהעביר לקערה עמוקה.

הדלעת

מחבת טפלון או קרמי (מומלץ ביותר אם אין לכם – עד שלא משתמשים לא מבינים מה החמצנו), לשים 3 כפות שמן זית, לחמם מעט, לטגן את קוביות הדלעת עד ריכוך, לטגן בכל פעם כמות שמספיקה לגודל המחבת, לא הכל בבת אחת לפזר מעט מאד מלח גס על הדלעת  בשעת הטיגון. להעביר לקערה עם החציל.

להוסיף לקערה את כל שאר החומרים – הסילאן, הצי'לי, סויה, שום וגי'נג'ר, לערבב היטב. להגיש חמים או קר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *