קציצות בקר וצ`ילי

 

  קציצות צי'לי    

קציצות  אלה מצויינות וטעימות במיוחד, תודה מיוחדת לחברתי הטובה (בלי שמות, היא יודעת) שהכינה אותם בפעם הראשונה ומאז זו המנה המנצחת שלה. אני הכנסתי מעט שינויים (לא יכולה בלי) והן עדיין מעולות.

אל תדאגו מחריפות יתר בגלל הצ'ילי, הקציצות פיקנטיות אפילו נכדותי בנות השנה וחצי אוהבות אותן.

קציצות צילי 5

המיצרכים

1/2 ק' בשר בקר טחון

6 גבעולי בצל ירוק נקי חתוך גס

1 בצל קטן

1 תפוח אדמה גדול

3 שיני שום

חופן פטרוזליה

חופן כוסברה – לאוהבים בלבד

1 ביצה

1/2 כוס שבולת שועל

מלח, פלפל שחור

1/4 כפית בהרת

רוטב

3 פלפלים בצבעים שונים קצוצים

3 שיני שום קצוצות

1/2 כוס צי'לי מתוק

1/4 כוס רוטב סויה

1/2 כוס מים

1 כף רוטב רימון

1 כף סילאן

מלח, פלפל שחור

1 כפית פפריקה

1/2 כפית ג'ינג'ר טחון

מחבת גדולה ועמוקה עם מכסה.

קציצות צילי 4

ההכנה

לשים במעבד מזון את הבצלים, תפוח האדמה, השום והפטרוזליה, לרסק לפירורים עדינים, להזהר מריסוק יתר.

להעביר את התכולה לקערה, להוסיף את הבשר ואת כל שאר המרכיבים, ללוש היטב לקבלת מירקם אחיד. לחמם תנור לחום 180 מעלות, , ליצור קציצות מוארכות מעט – כמו קבב, לשים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה, לאפות 12 ד', להוציא.

קציצות צילי 3

כמובן שניתן במקום לאפות לטגן טיגון קל, להעביר לקערה מרופדת בנייר סופג. 

לשים את הפלפלים הקצוצים במחבת בה טיגנו את הקציצות, לטגן עד ריכוך קל, להוסיף את השום, ואת יתר חומרי הרוטב,

קציצות צילי 2

להכניס את הקציצות לרוטב, להביא לרתיחה ולבשל בחום נמוך עוד 20 ד'.

קציצות צילי 1

להגיש עם אורז או פירה. 

  

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *