קציץ בשר – קלופס

חזרנו משייט (קרוז) של שבועיים, (על נפלאות השייט – בהמלצות) באחת מארוחות הערב הרבות והמעולות היתה מנה של קציץ בשר או כפי שקוראים לזה בארה"ב  meat loaf, המנה היתה נפלאה. כאשר חזרנו כמובן שהמנה מיד נוסתה בארוחת השבת וזכתה להצלחה רבה.

לקראת החגים הבאים עלינו לטובה, היא מנה מוצלחת מאד. המיצרכים זמינים, אוהבים אותה כמעט כולם, ניתן להכין יום יומיים קודם וכמובן קלות ההכנה.

הכמות המוצעת היא לשתי תבניות אינגליש.

המנה נגמרה כל כך מהר שלא הספקתי לצלם – בפעם הבאה.

 

המיצרכים

1 ק' בשר בקר טחון

200 ג' חזה אווז מעושן / נקניק כתף בשר  מעושן

1 ביצה

1 בצל קלוף

1 גזר מקולף

2 גבעולי סלרי

1/2 כוס חלב סויה למאפים (ואז הוא לא מתוק) / חלב / שמנת 15% (אפשר פרווה)

1/4 כוס קטשופ

2 כפות רוטב צי'לי מתוק

1 כף רוטב ברבקיו (אם אין אפשר לוותר)

1/4 כוס קמח תופח

מלח, פלפל שחור

1 כף פפריקה

ציפוי 

1/2 כוס קטשופ

2 תבניות אינגליש קייק

 

ההכנה

לחמם תנור ל – 200 מעלות.

לשים במעבד מזון את הנקניק , הגזר, הסלרי והבצל, לרסק, להזהר מריסוק יתר, להעביר לקערה.

לשים את כל החומרים בקערה, לערבב היטב בעזרת הידיים עד לקבלת עיסה אחידה.

לחלק את הכמות לשניים, להעביר כל חלק לתבנית אינגליש, להחליק יפה את פני הבשר,

למרוח מעל את הקטשופ, לכסות בנייר כסף,  

לאפות בחום של 200 מעלות 15 ד', להסיר את נייר הכסף, להנמיך  ל – 170 מעלות, לאפות עוד 45 ד'. 

להמתין מעט, לפרוס ולהנות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *