סלט תפוחי אדמה

סלט תפוח אדמה      

נוסטלגיה – סלט תפוחי אדמה. אחד המאכלים שרבים מאיתנו זוכרים מימי ילדותנו. אני באופן אישי מאד מאד אוהבת אותו, למרות זאת שנים רבות לא הכנתי אותו. לפני כשבועיים נזכרתי בו והחלטתי להכינו. השמחה אצל כולם היתה גדולה. מאז כבר הכנתי פעמיים. מה שמאד הפתיע אותי שהנכדים הקטנים אהבו מאד. הם יודעים מה טוב.

ה"סוד" בסלט הוא הכנת תפוחי האדמה יום קודם, להכניס למקרר עד למחרת ורק אז לפרוס אותם.

תכינו קערה גדולה, היא תיגמר מהר.

 

המיצרכים

7 תפוחי אדמה קלופים

5 ביצים קשות חתוכות לקוביות

1 כוס אפונה קפואה

1 בצל אדום קטן קצוץ

7 מלפפון חמוץ חתוך לקוביות קטנות

4 כפות גדושות מיונז קל

1 כף גדושה חרדל גרגירים

2 כפות חומץ

2 כפיות מלח, פלפל שחור

2 כפות סוכר

 

ההכנה

את תפוחי האדמה לחתוך לחצאים, להכניס לסיר עם הרבה מים ולבשל עד ריכוך. להזהר לא לבשל יותר מדי, שלם יהיו רכים מדי. לסנן, לקרר ולהכניס למקרר עד למחרת.

לחמם בקומקום מים, לשים את האפונה הקפואה בקערה, לצקת את המים הרותחים על האפונה, להמתין מעט, עד שהאפונה רכה מעט, לסנן, לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות קטנות,  לשים את כל מרכיבי הסלט בקערה גדולה, להוסיף את כל שאר החומרים, לערבב היטב. להזהר לא למעוך את התפוחים. להמתין כחצי שעה עד שכל הטעמים יתמזגו ולהנות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *