קראמבל חציל

קראמבל חציל    

כולנו מכירים את הקראמבל כמאפה פירות מתוק (ראו את קראמבל התפוחים הנפלא). ניתן להכין מאפה פיקנטי לא פחות טעים. הוא קליל ובימים חמים אלה מהווה ארוחה קלה ובריאה.

נסו את החציל החדש המנומר הוא מוצלח מאד.

 

 

המיצרכים

2 חצילים פרוסים לפרוסות בעובי של 1/2 ס"מ.

6 כפות שמן זית

1 פרסה קצוצה

2 שיני שום קצוצות

3 כפות שמן זית

2 כפות טימין

1 סלסלה קטנה עגבניות שרי

12 זיתי קלמטה קצוצים

מלח, פלפל

200 ג' גבינת עיזים מפוררת (אפשר עם גבינת פטה צאן או שילוב של שתי הגבינות)

100 ג' פרמזן מגורד (אפשר גם קשקוול)

1/2 כוס צנוברים

לבצק

150 ג' חמאה

1  כוס קמח

1/2 כוס שבולת שועל עדינה

מלח, פלפל שחור

תבנית גדולה של התנור

תבנית עגולה או מלבנית רצוי זכוכית בגודל 26 ס"מ.

 

ההכנה

לחמם תנור למצב של גריל. להניח את החצילים בתבנית הגדולה של התנור, למרוח עליהם שמן זית,

לאפות את החציל בתנור עד הזהבה בצד אחד, להפוך לצד שני ולאפות שוב. להוציא את החצילים מהתבנית (ניתן להכין עד שלב זה יום קודם ולשמור במקרר). לחתוך את פרוסות החציל לחצי.

במחבת לשים את 3 כוסות שמן הזית, לחמם מעט, להוסיף את הפרסה, לטגן עד הזהבה קלה, להוסיף את השום, ואת הטימין, להסיר מהאש, להעביר לתבנית, להוסיף את החציל ואת העגבניות, את הזיתים, לערבב בתבנית את כל המרכיבים, לסדר בתבנית בשכבה אחידה. לבזוק מעל את המלח והפלפל, לפזר מעל את גבינת העיזים, את הפרמזן ואת הצנוברים.

לחמם תנור לחום של 180 מעלות.

לשים במעבד מזון את הקמח, מעט מלח ופלפל, להוסיף את החמאה ולערבב עד קבלת פירורים. לפזר את הפירורים על הירקות, בעזרת הידיים להכניס מעט פירורים בין הירקות, לסדר שכבה אחידה של פירורים מעל הירקות.

אם התערובת לא נהפכה לפירורית הוסיפו 1/4 כוס קמח והמשיכו לערבב עד יצירת פירורים.

לאפות כחצי שעה, עד שהמאפה שחום ויפה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *