עוגת שזיפים ותפוחים

      עוגת שזיפים ותפוחים

העולם מתחלק לשניים – אלה האוהבים עוגות פרי ואלה שלא, גם אי אפשר לשכנעם לנסות ולטעום "אני לא אוהב" (בדר"כ אלה הגברים המכורים לשוקולד), וזהו זה.

העוגה הזו היא לכל מי שאוהב עוגות פרי, עונת השזיפים הגיעה וחייבים לנצלה להכין עוגת שזיפים  נהדרת. אני הוספתי תפוחים המעדנים את טעם השזיף החזק.

יש לשמור את העוגה במקרר, ניתן לאכול אותה קרה אבל כדאי לחמם מעט במיקרו יחד עם גלידת וניל – מעדן קליל ונפלא לימים החמים.

 

המיצרכים

1 ק' שזיפים אדומים שטופים, מגולענים וחתוכים לחתיכות בגודל 2X2

3 תפוחים מסוג יונתן או פינק ליידי, קלופים וחתוכים לקוביות 2X2

4 כפות סוכר דמררה

1 כף קינמון

בלילה

4 ביצים

3/4 כוס סוכר

75 ג' חמאה רכה

1 כוס קמח תופח

1 כף ליקר

תבנית מרובעת או עגולה בגודל 26 משומנת

 

ההכנה

לחמם את התנור לחום של 140 מעלות

לשים את הפירות החתוכים בתבנית, לערבב אותם ולסדר בשכבה אחידה. לפזר מעל הפירות את הסוכר החום והקינמון.

בקערת מיקסר לשים את הביצים יחד עם הסוכר, להקציף עד לקבלת בלילה קצפית, להנמיך את עוצמת המיקסר, להוסיף את החמאה, לערבב, להוסיף את הקמח ואת הליקר, לערבב לתערובת אחידה.

לשפוך לאט את הבלילה מעל הפירות כך שכל הפירות יהיו מכוסים בבלילה.

לאפות שעה וארבעים דקות בחום נמוך.

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *