עוגת שיש גבינה ותותים

עוגת גבינה תות       

או טו טו נגמרת עונת התותים. עדיין אפשר למצוא תותים בעיקר בשדות התותים ובצידי הדרכים.

מומלץ ביותר, קנו תותים, רסקו במעבד מזון עם מעט סוכר, שימו בכלים מפלסטיק – כמו קופסאות (נקיות ושטופות כמובן) של קוטג', והקפיאו. כך יהיה לכם רוטב תות לכל אורך השנה לשימוש בעוגות, גלידות וכו'.

בעוגה הזו השימוש הוא בתותים, אם אין לכם קנו פטל קפוא או כל פרי יער אחר, הפשירו, ורסקו עם סוכר לרוטב חלק.

המתכון הוא עוגת גבינה קרה עם טעם נפלא ועדין של תותים, בעלת מראה יפה של לבן ואדום.

 

המיצרכים

לבסיס

100 ג' ביסקויט פתי בר

50 ג' אגוזי פקאן / מלך

70 ג' חמאה מומסת

1 כף סוכר חום

הגבינה

1 שמנת מתוקה

750 ג' גבינה 5%

3/4 כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל

3 כפות לימון

1 שקית ג'לטין

1/2 כוס מי ברז

לתותים

1 כוס רוטב תות / פטל

 

תבנית עגולה מתפרקת מס. 26

 

ההכנה

לשים את כל מרכיבי הבסיס חוץ מהחמאה המומסת במעבד מזון, לרסק לתערובת חלקה, להוסיף את החמאה המומסת, לערבב היטב, להעביר לתבנית ולרפד אותה, להדק.

הגבינה

לשים את השמנת במערבל, להקציף עם הסוכר, להפסיק את פעולת המערבל, להוסיף את הגבינה, הוניל והלימון, לערבב במהירות האיטית ביותר עד לקבלת תערובת אחידה.

להעביר את רוטב התות לקערה

להכין את הג'לטין – לשים את תכולת שקית הג'לטין בכוס  המים, לערבב היטב, לחמם במיקרו כ – 30 שניות, לערבב היטב עד המסה מלאה. להפעיל את מעבד המזון, להוסיף 3/4 מכמות הג'לטין לגבינה, להמשיך לערבב, להוסיף את שאר הג'לטין לרוטב התותים, לערבב היטב ומהר.

הרכבת העוגה – לשפוך את הגבינה על הבסיס, בעזרת מצקת לשפוך בזהירות את רוטב התות על הגבינה לקבלת דוגמת שיש.

לכסות את התבנית ולהעביר למקרר למספר שעות.

 

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *