פיצה עגבניות, ירקות, פטריות. ופוקאצ`ה

  פיצה 1 

לפני שנים רבות בביקור ראשון בארה"ב, אכלנו בפעם הראשונה בפיצה האט . היא היתה שונה לחלוטין ממה שהכרנו בארץ ונשבינו בקסמה. בזמן מלחמת המפרץ הראשונה כאשר כל עם ישראל הסתגר בביתו כבר בשעות אחרה"צ המוקדמות וחיכה לבאות, חיפשתי אוכל מנחם לבני משפחתי ונזכרתי בפיצה האט שאכלנו בארה"ב. מיד נוסתה הנוסחא שהפכה מבוקשת ביותר בבית.

אצלנו זו גם מסורת שביום האחרון של פסח מכינים פיצה לכל בני המשפחה.

כיום נכדי משוגעים עליה ומתחרים אחד בשני מי יאכל יותר חתיכות או משולשי פיצה.

 

המיצרכים לבצק

3 כוסות קמח

1/2 1 כוסות מים פושרים

1/2 חב' שמרים

3 כפות שמן זית

1 כף מלח

 

הכנה הבצק

בקערה גדולה לשים את כל חומרי הבצק, ללוש היטב, אם הבצק עדיין רך ודביק  מאד, להוסיף קמח. הבצק צריך להיות רך.

לכסות את הקערה ולהשאיר אותה במקום חמים מעט עד התפחה. בערך 40 ד'.

ניתן להכין פיצה אחת גדולה בתבנית אפיה גדולה או פיצות קטנות.

אנחנו נחלק את הבצק ל – 3 חלקים, לקמח משטח עבודה בקמח, לרדד את הבצק לעיגול או אליפסה או מרובע, כל צורת פיצה שאתם אוהבים.

נכין 3 סוגי פיצות שונות: עגבניות, ירקות, פטריות.

 

עגבניות – הרוטב

1 בצל קטן קצוץ

2 כפות שמן זית

2 שיני שום קצוצות

1 קופסת עגבניות מרוסקות

1 כפית פפריקה

מלח, פלפל שחור

כפית סוכר

גבינת מוצרלה מגורדת כמה? תלוי בכם.

 

ההכנה

לחמם בסיר קטן את השמן,לטגן את  הבצל עד הזהבה, להוסיף את השום, העגבניות ואת כל התבלינים, להביא לרתיחה, להנמיך האש ולבשל בחום נמוך 20 ד'. לקרר לפני השימוש בפיצה. הרוטב מספיק לפיצה אחת גדולה.

 

הכנת פיצה עגבניות (מרגריטה)

לשמן היטב בשמן זית תבנית אפיה גדולה של התנור, להעביר את כל הבצק בשלמותו לתבנית ובעזרת הידיים לשטח אותו בתבנית האפיה. הבצק מעט עבה. אם אתם אוהבים את הפיצה שלכם דקה יש לחלק את הבצק לחצי, לקמח משטח עבודה בקמח ולרדד את הבצק לגודל תבנית האפיה. תקבלו שתי פיצות. אל תדאגו כולם יהיו מרוצים מזה.

להעביר את הרוטב על הבצק  – את כולו אם זו פיצה אחת או חציו אם יש שתי פיצות.

לחמם תנור אפיה לחום של 180 מעלות, להכניס את התבנית לתנור בחלק התחתון שלו, לאפות 20 ד', להוציא את התבנית, לפזר את הגבינה, לאפות מספר דקות עד שהגבינה נמסה.

להוציא, לחתוך ולהנות.

 

פיצה ירקות

להכין את המתכון של פיצת העגבניות, לפזר על העגבניות לפני ההכנסה לתנור:

1 בצל חתוך גס

1 פלפל אדום פרוס גס

1 פלפל כתום פרוס גס

לזלף מעל הירקות מעט שמן זית.

להמשיך כמו במתכון הקודם.

 

פיצה פטריות

פיצה 2     

1 סלסלה פטריות שמפניות נקיות וחתוכות לפרוסות

1 בצל קצוץ גדול

2 כפות שמן זית

מלח, פלפל שחור

גבינת מוצרלה מגורדת

 

ההכנה

במחבת לחמם שמן זית, לטגן את הבצל עד הזהבה, להוסיף את השום והפטריות החתוכות, לטגן מספר דקות, לטבל. להסיר מהאש, לקרר.

הכמות מספיקה ל – 1/3 מהבצק שהכנו.

לרדד את הבצק, לפזר את הפטריות על הבצק, להכניס לתנור בחום של 180 מעלות, למשך 20 ד', להוציא, לפזר את גבינת המוצרלה, לאפות עוד מספר דקות, להוציא ולהנות.

 

פוקאצ'ה

להכין את הבצק כפי שהוסבר, אחרי ההתפחה להעבירו בשלמותו לתבנית גדולה משומנת בשמן זית, בעזרת הידיים לשטח את הבצק בתבנית, לפזר על הבצק מלח גס, רוזמרין טרי, לאפות בחום של 180 מעלות 20 ד', להוציא מהתנור, לפרוס לריבועים ולהנות. זה נפלא !!!!

 

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *