רצועות עוף וחצילים בקארי ירוק – עם נודלס

קניתי במרכול חלב קוקוס, אליו היה מוצמד בקבוק של "רוטב קארי ירוק". הרוטב שכב בבטחה במזווה כשנה עד שלפני כשבוע הייתי במסעדה חדשה שנפתחה בהוד השרון (אסיה מוניקה – מומלץ), ושם היתה מנה של עוף בקארי ירוק. בשבת החלטתי להכין לבני ביתי את המנה שיצאה מצויינת. המירשם לפניכם.

רשימת החומרים נראית ארוכה אבל ההכנה קלה ביותר וזה כל הענין.

 

החומרים

1 ק' חזה עוף חתוך לרצועות

1 חציל גדול מאד פרוס לרצועות דקות

1פלפל אדום פרוס

1 חב' נודלס

1 בצל פרוס

2 שיני שום קצוצים

4 כפות שמן זית

3 כפות שמן קנולה

1 קופסא חלב קוקוס

מלח, פלפל שחור

1 כף צ'ילי מתוק

4 כפות רוטב קארי ירוק

1 כפית גדושה אבקת קארי

1 כפית כמון

1 כפית פפריקה

1 כפית סוכר

1/2 כפית בהרת

2 כפות כוסברה קצוצה – למי שאוהב

 

מחבת טפלון

סיר שטוח ורחב

 

ההכנה

לשפוך 2 כפות שמן זית במחבת הטפלון, לחמם מעט, להכניס מחצית מהחצילים ולטגן אותם במחבת, החצילים לא סופגים כך הרבה שמן ומיטגנים יפה עד הזהבה, לעשות אותו דבר עם המחצית השניה של החצילים, להעביר לצלחת.

בינתיים להרתיח סיר גדול עם מים, לבשל את הנודלס לפי ההוראות – לסנן.

בסיר הרחב, לשים את שמן הקנולה, לחמם, להכניס את הבצל, לטגן עד הזהבה, להוסיף את הפלפל האדום, לטגן מעט, להוסיף את השום ואת העוף, לטגן בערבוב מהיר. לטגן את העוף עד שינוי הצבע ללבן.

להוסיף את החצילים ואת כל שאר החומרים, חוץ מהכוסברה.

להביא לרתיחה, לכסות את הסיר, להנמיך הלהבה ולבשל עוד 10 ד' בחום נמוך.

להעביר את כל תכולת המחבת לסיר עם הנודלס המסוננים, לערבב היטב.

להעביר לצלחת הגשה ולפזר למעלה את הכוסברה.

אפשרות נוספת – לא לבשל נודלס, רק את העוף עם כל מרכיבי הרוטב, להגיש את הרוטב הנפלא על מצע אורז לבן.

 

 

 

 

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *