ברוקולי, תפו"א בקרם פטריות

 תפוחי אדמה וברוקלי   

בשבת בבוקר פתחתי את המקרר לראות מה להכין למשפחה בארוחת הצהריים. ראיתי קערה עם רוטב פטריות שנשאר לי מתבשיל שהכנתי יום קודם. הרוטב היה מאד טעים כי מה יכול להיות לא טעים מפטריות ושמנת? כיוון שהתכוונתי להכין משהו מברוקולי התקבלה התוספת הנהדרת שלפניכם.

 

המיצרכים

1 שקית ברוקולי קפוא

5 תפוחי אדמה בגודל בינוני

מלח גס

2 כפות שמן זית

הרוטב

1 קופסא פטריות שמפניון טריות פרוסות

1 בצל קצוץ

2 כפות חמאה

2 שיני שום קצוצות

1 שמנת לבישול 15%

1 כף אבקת מרק פטרות

מלח, פלפל

1/2 כפית אגוז מוסקט

 

ההכנה

תפוחי האדמה – לקלוף, לחתוך לקוביות של 2X2, לשים בקערה שניתן להכנס למיקרו, לפזר מעט מלח גס, 2 כפות שמן זית, מים עד מחצית הגובה, לכסות את הקערה ולחמם במיקרו 11 ד'. (דרך אגב, תוספת טעימה ומהירה).

הברוקולי – להרתיח סיר גדול עם מים, להכניס את הברוקולי, לחמם 3 ד', לסנן, לקצוץ לחתיכות בערך כמו תפוחי האדמה.

הרוטב – בסיר בינוני,  להמיס את החמאה, להוסיף את הבצל ולטגן עד הזהבה, להוסיף את השום, הפטריות, לטגן מעט, להוסיף את אבקת המרק, לערבב היטב, להוסיף את השמנת ואת כל התבלינים, להרתיח קלות, לכבות את האש.

הרכבת המנה – בסיר שיכיל בנוחיות את הירקות לשים את תפו"א ואת הברוקולי, לשפוך מעל את הרוטב לחמם , ולהגיש מיד.

אם רוצים מנה בשרית – להחליף את השמנת בחלב סויה או שמנת צמחית.

 

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *