צלי בשר

 

   

צלי בקר 1כשאני רוצה לפנק את משפחתי ובעיקר את החתנים החמודים שלי אני מכינה את צלי הבשר הזה.  זהו צלי בקר פשוט בלי הרבה תיחכומים, ניתן להוסיף לו כל מיני ירקות שורש שאתם אוהבים, לבשל יחד והתוצאה נפלאה. מה שטוב במנה הזו הוא זמן ההכנה המהיר אבל צריך סבלנות עד שהוא מוכן, כ – 3 שעות בתנור ואפילו יותר.

 

המיצרכים

2 ק' בשר לצלי חתוך לקוביות של 5 ס"מ

3 כפות קמח לקימוח

שמן זית – כמה שרוצים

2 בצלים גדולים קצוצים גס

7 שיני שום חצויים

חופן עלי מרווה  טריים קצוצים גס

2 שורש פטרוזיליה קלופים וחתוכים לקוביות

1 שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות

3 גזרים קלופים חתוכים לקוביות

1/2 דלורית חצויה, נקייה מגרעינים וחתוכה לקוביות

600 ג' תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות או מיני תפו"א שטופים היטב

2 סלסלות פטריות שמפניון שטופות ונקיות

800 ג' עגבניות מרוסקות

מלח, פלפל שחור

1/2 בקבוק יין אדום

1 כף כמון

1/2 כפית בהרת

1 כף צ'ילי מתוק

1 כפית סוכר

1 כף גדושה פפריקה

קליפת תפוז מגורדת

כ – 2 כוסות מים, המים צריכים לכסות את הבשר לכן אם צריך יותר או פחות תחליטו אתם.

סיר גדול וכבד שניתן להכניס לתנור – אני אוהבת להשתמש בסיר השחור של החמין

 

ההכנה

הבשר – לשטוף היטב את קוביות הבשר, להניח על נייר סופג ולהספיג את שאריות המים, להעביר את הבשר לקערה, לפזר את הקמח, לעטוף את כל קוביות הבשר בקמח.

מחממים בסיר את שמן הזית, מוסיפים את הבצלים, מטגנים מעט, מוסיפים את השום והמרווה,  מערבבים, להוסיף את שורש הפטרוזיליה, הסלרי והגזר, לערבב, לטגן משך 3-4 ד'. להוסיף את קוביות הבשר, לערבב  כ – 5 ד'.

להוסיף את העגבניות, לערבב,  להוסיף את הדלורית ותפו"א,  את כל התבלינים ואת היין והמים, להביא לרתיחה, להנמיך את הלהבה.

אחרי הרתיחה לפזר למעלה את הפטריות

בינתיים לחמם את התנור, החום תלוי במשך הזמן שאתם מתכוונים לאפות את הצלי. אם אתם רוצים אותו מוכן תוך 3 שעות תחממו ל -180 מעלות. אך אם רוצים 5 או 6 שעות תחממו 140 מעלות.

לאחר רתיחה מעבירים לתנור ונהנים מהריח המתפשט בבית.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *