צ'וקור – מאפה תרד וגבינות

 צוקור 

את המאפה הזה אני מכינה כאשר "מזמינים ממני משהו". הוא יפה להגשה, טעים מאד, ניתן להכין מספר שעות לפני ההגשה, מוגש תמיד כאשר יצא טרי מהתנור.

אם אתם מכינים כמה שעות לפני האפיה -הכינו עד לשלב של מריחת הביצה על הבצק, עטפו את התבנית היטב בניילון כדי שלא יתייבש, ולפני האפיה המשיכו לפי המתכון.

 

המיצרכים

1 חב' בצק פילאס של מעדנות

2 חב' תרד טרי  שטוף

1 בצל יבש גדול קצוץ

4 שיני שום קצוצים

4 כפות שמן זית

250 ג' גבינת פטה מגורדת

250 ג' גבינת קשקוול מגורד

250 ג' גבינה לבנה 5%

1 ביצה

2 כפות קמח תופח

מעט מלח (גבינת הפטה כבר מלוחה)

1/2 כפית פלפל גרוס

תבנית גדולה של התנור מרופדת בנייר אפיה

תנור בחום של 180 מעלות

 

ההכנה

במחבת שטוח לחמם את שמן הזית, להוסיף את הבצל הקצוץ, לטגן עד הזהבה, להוסיף את השום.

בינתיים, לקצוץ את התרד לחתיכות גסות, להוסיף לבצל המטוגן, לערבב לכבות את האש.

להעביר את התערובת לקערה, להוסיף את כל הגבינות ואת כל שאר החומרים, לערבב היטב.

לפתוח את כל בצק הפילאס על משטח מקומח, למרוח את כל המלית על כל הבצק.

 

לגלגל את הבצק בצורת רולדה לגליל ארוך, להדק היטב.

לתפוס את הגליל בצד אחד ולגלגל אותו לצורת שבלול. להעביר לתבנית האפיה המרופדת.

 

יש סיכוי סביר שבדרך קצת "יתקבצ'ץ'" לכם, לא נורא, בתבנית תסדרו קצת, השתדלו לא להדק את השכבות אחת לשניה, להשאיר רווח בין השכבות, כך יהיה לבצק מקום לתפוח.

למי שלא אופה מיד – זה הזמן להכניס למקרר, לכסות את התבנית.

למרוח מעל הבצק ביצה ומעל לפזר שומשום.

לאפות כ – 45 ד', עד השחמה של כל השכבות.

One thought on “צ'וקור – מאפה תרד וגבינות

  1. שלום שפרה, אני רוצה להקפיא את הצוקור. האם כדאי להקפיא לפני האפיה או אחריה. בכל מקרה איך מפשירים וממשיכים בהכנה?
    תודה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *