טפיוקה בחלב קוקוס ופירות

 

       

 

את הטפיוקה הכרנו לראשונה בברזיל ששם הוא המקור שלה מצמח הנקרא ניהוט. פירוש השם טפיוקה הוא "המיץ נסחט" ביטוי המתאר את דרך ההכנה. גרגרי הטפיוקה הם כדורים לבנים כמו פנינים קטנות.

התאהבנו בטפיוקה ובמרקם המיוחד שלה בטיול בוייטנאם ששם מרבים להשתמש בה לקינוחים.

אני ממליצה לכם לנסות, לא תצטערו.

 

המיצרכים (6 מנות)

3 כפות גרגרי טפיוקה

1/2 1 כוס מים

1 פחית חלב קוקוס

1/4 כוס סוכר

2 כוסות פרי – ניתן להשתמש הפירות משומרים כמו ליצ`י, אננס, אגס, אפרסק או פירות מעורבים טריים וחתוכים – לפי ראות עינכם.

סיר בגודל בינוני

 

ההכנה

בסיר לערבב את הטפיוקה עם המים, להשרות 10 ד`.

להוסיף לסיר את חלב הקוקוס והסוכר, להניח על להבה בינונית גבוהה לבשל 2-3 ד` עד שהתערובת מבעבעת, לערבב.

להנמיך הלהבה ולהמשיך לבשל 5-7 ד` תוך ערבוב עד שהגרגרים תופחים, נעשים שקופים והנוזל מסמיך. מניחים לתערובת להתקרר, לערבב מדי פעם.

לחלק את התערובת למנות לפזר מעל את הפירות עם הסירופ שלהם ולהגיש.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *