קציצות עוף ברוטב פלפלים

קציצות הן מאכל שתמיד כיף לאכול. גם גדולים גם קטנים, אין כמו קציצה רכה, נמסה בפה עם הרבה טעמים שמתמזגים בבשר הטחון. הפעם הקציצות הן של עוף. הן דיאטטיות  כך שאפשר לאכול מספר יחידות ולא להרגיש נקיפות מצפון. מומלץ להגיש עם אורז טעים  כדי שיספוג את כל טעמי הרוטב – מתכון האורז בהמשך.

 

המיצרכים לקציצות

1/2 ק' עוף טחון

1 בצל נקי מחולק לחצי

1 תפוח אדמה בגודל בינוני מחולק לרבעים

1 גזר מקולף ופרוס

2 שיני שום קלופים

1/2 כוס שבולת שועל

1 ביצה

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1 כפית פפריקה

1/2 כפית בהרת

 

המיצרכים לרוטב

1 בצל קצוץ

1 פלפל אדום חתוך לרצועות קטנות

1 פלפל כתום חתוך לרצועות קטנות

2 שיני שום קצוצות

3 כפות שמן קנולה

1 קופסא קטנה עגבניות מרוסקות

1 רסק עגבניות

1 כף רוטב צ'ילי מתוק

1 כפית סוכר

מלח, פלפל

1 כף פפריקה מתוקה

1/2 כפית בהרת

1 כפית סוכר

1/2 כוס מים

 

ההכנה

לשים את העוף הטחון בקערה, את הבצל, שום, תפו"א, גזר לשים במעבד מזון ולרסק לפירורים גסים, להזהר לא לרסק מדי !!  להוסיף את כל חומרי הקציצות, לערבב עד שהכל אחיד, להשאיר בצד למנוחה. בינתיים נכין את הרוטב.

בסיר רחב ושטוח שיכיל את כל הקציצות בשכבה אחת, לשים את השמן, לחמם, להוסיף את הבצל הקצוץ, לטגן עד הזהבה קלה, להוסיף את השום הקצוץ, לערבב, להוסיף את הפלפלים החתוכים, לערבב ולאדות יחד כשתי דקות. להוסיף את המים ואת כל התבלינים, להביא לרתיחה, להנמיך הלהבה.

להכין קציצות מהעיסה, להכניס לרוטב, להרתיח, להנמיך את החום לנמוך ולבשל שעה. להפוך את הקציצות אחרי חצי שעה.

 

 

 

 

 

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *