אורז אטריות מגי`ק ושקדים

אורז הוא מאכל בסיסי, טעים, מהיר, וקל להכנה. איטריות המג'יק נכנסו למטבחנו באיטיות יחסית. לקח לי זמן להתרגל אליהם ולקלות ומהירות ההכנה שלהם. במתכון זה השילוב מאד מוצלח ומעניק לאורז טעם אחר.

כאשר קונים את האיטריות אנו קונים חב' שלמה, במתכון זה לא משתמשים בכל החבילה אלא רק במרובע אחד של איטריות. את שאר האיטריות ניתן לשמור לפעם אחרת.

 

המיצרכים

1/2 1 כוסות אורז בסמטי  שטוף ומסונן

1 מרובע איטריות מג'יק

3 כוסות מים

3 כפות שמן קנולה

מלח, פלפל

1 כך אבקת מרק עוף

1/2 כפית סוכר

1/2 כפית בהרת

1/4 כפית ציפורן

 

ההכנה

לחמם בסיר בגודל בינוני את השמן, לחמם, להוסיף את חב' האיטריות ולטגן מכל הכיוונים עד אשר האעטריות מקבלות צבע שחום. להזהר לא לשרוף !!  להוסיף את האורז, לערבב, להוסיף את המים, את כל התבלינים, להרתיח, להנמיך את החום לנמוך ולבשל כ – 15 ד', עד שכל הנוזלים ניספגים.

אם מכינים את המנה לאירוח ניתן לשדרג ולהכין שקדים וצנוברים:

 

המיצרכים

100 ג' שקדים מולבנים חצויים

100 ג' צנוברים

50 ג' צימוקים

50 ג' חמוציות

1 כף שמן קנולה

לחמם את השמן במחבת בינוני, להוסיף את כל המיצרכים, לטגן תוך כדי ערבוב עד לקבלת צבע חום. להזהר !! המצרכים נשרפים מהר מאד.

לפני הגשת האורז לפזר למעלה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *