קינואה וירקות

בשנים האחרונות הקינואה השתרשה חזק מאד בתפריט הקולינרי של המסעדות ותפריטי הבריאות. היא נחשבת למזון בריא ביותר עם הרבה מאד מינרלים וויטמינים. לי באופן אישי לקח הרבה מאד זמן להתחבר לטעם ולמירקם אבל כיום אחרי נסיונות רבים אנו בבית מאד אוהבים את הקינואה, כתוספת וגם כסלט קר.

תנסו מבטיחה לכם שתאהבו. 

 

המיצרכים

1/2 1 כוס קינואה

1 בצל קטן קצוץ דק

1 שן שום קצוצה

1 גזר גדול קצוץ דק

1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות

שקית פטריות פורצ'יני מיובשות

1/4 כוס כוסברה קצוצה – למי שלא אוהב חבל, שישתמש בפטרוזיליה

1 קופסא קטנה עגבניות מרוסקות

1 כפית פפריקה מתוקה

1/4 כפית כמון

מלח, פלפל שחור

1 קוביה עשבי תיבול של קנור

1 כפית סוכר

שמן קנולה

1/2 2 כוסות מים

1/2 כוס מים רותחים

סיר בינוני

 

ההכנה

לשים את המים הרותחים בקערית, להוסיף את הפטריות המיובשות ולהשרות כ -15 ד'. לאחר 15 ד' לסנן, לקצוץ את הפטריות  ולשמור את המים.

בינתיים, לחמם מעט שמן בסיר, להוסיף את הבצל ולטגן עד הזהבה קלה. להוסיף את השום, לערבב, להוסיף את כל הירקות, לערבב מעט, להוסיף את הקינואה, לערבב, להוסיף את המים –  גם את המים של הפטריות,  ואת כל התבלינים, להרתיח ולהמשיך לבשל בחום נמוך כ – 30 ד', עד שכל המים ניספגים.

לכבות את האש ולחכות 10 ד' לפני האכילה.

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *