סלט עלים ירוקים סלק ושעועית ירוקה

סלט מאד טעים עם שילוב טעמים ממתקתק של הסלק עד לפיקנטי של גבינת הרוקפור, ועם שילוב יפה של צבעים – ירוק אדום ולבן. מה שנוח בסלט זה זו האפשרות לנצל ירקות מוכנים שניתן לקנותם בכל מרכול, להכין את כל חלקי הסלט מראש ולהרכיב הכל בקלות ממש לפני ההגשה.

 

המיצרכים

1 חב' סלק בואקום (לקניה בכל סופר)

3 כפות סוכר

3 כפות חומץ בלסמי

4 כפות מים

מעט פלפל גרוס

250 ג' שעועית ירוקה קפואה

צרור עלי בייבי או רוקט

150 ג' גבינת רוקפור

50 ג' צנוברים

רוטב

1/3 כוס שמן זית

2 כפות מיץ לימון טרי

1 כף רוטב בלסמי

1 כפית דבש

1 שן שום כתושה

מלח, פלפל גרוס

קערת הגשה שטוחה לסלט

 

ההכנה

להוציא את הסלק מן האריזה, לחתוך אותו לחתיכות בינוניות. במחבת רחבה לשים את הסוכר, החומץ הבלסמי, המים והפלפל, להביא לרתיחה, להוסיף את חתיכות הסלק, לבשל על להבה גבוהה מספר דקות תוך כדי ערבוב, עד שהסלק מזוגג וקצת קרמלי. להוציא מהמחבת, לקרר. ניתן להכין כמה שעות לפני ההגשה.

לחמם בסיר מים , אחרי רתיחה, להוסיף את השעועית, לבשל מספר דקות עד ריכוך קל, לסנן ולקרר

להכין את קערת ההגשה,  לסדר בקערה את עלי הבייבי, לחתוך גבעולים ארוכים.

בקערית, לערבב היטב את כל חומרי הרוטב לרוטב חלק ואחיד, ממש לפני ההגשה לערבב  את הרוטב עם העלים.

 לסדר את חתיכות הסלק על העלים הירוקים, לפזר מסביב את השעועית,  לפורר על הכל את הגבינה ומעל את האגוזים. להגיש מיד.

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *