מקלובה – תבשיל עוף ואורז

 

 מקלובה 1      

פירוש המילה מקלובה הוא "הפוכה", את המנה המוכנה הופכים על מגש גדול. נשמע בנלי, מה כבר יכול להיות עם עוף (יש האוהבים להכין זאת עם בשר בקר) ואורז? מה החידוש? ובכן אין ספק שמקלובה היא אחת המנות הטעימות והמנחמות ביותר שאני מכירה. ההנאה כאשר רואים את מגש ההגשה, וכל מרכיבי המנה זה עושה ממש טוב בנשמה, והריח כמובן !! ריח של תבלינים שאין להם סוף. אני חושבת שלכל אחד שמבשל יש את המקלובה שלו בהתאם לטעמו האישי של כל אחד ואחד. תנסו גם אתם להכניס את מה שאתם אוהבים למנה הנהדרת הזו. בשיטות העבודה שפיתחתי ניתן גם להכין אותה בקלות ובזמן קצר יחסית. בהצלחה.

לאוכלי הקיטניות בפסח – מנה נפלאה לליל הסדר ביחוד כי אפשר להכין הרבה זמן מראש.

 

המצרכים

1/2 1 ק' פרגיות חתוכות לחצי  שטופות ונקיות

1/2 ק' בשר בקר טחון (ניתן להוסיף חתיכה קטנה של שומן כבש, להשיג במרכולים)

1/2 3 כוסות אורז

4 בצלים

1 חציל גדול חתוך לקוביות גדולות

1 בטטה פרוסה לפרוסות בעובי של 1/2 ס"מ

1 כרובית מחולקת לפרחים

2 קישואים חתוכים לפרוסות

7 שיני שום קצוצות

1 כף כרכום

1 כפית אגוז מוסקט מגורד

1 כפית בהרת

1 כפית זנגויל טחון

1 כף כמון

1 כף פפריקה

 כ – 1 כף פלפל שחור

1 כפית סוכר

כ – 2 כפות מלח

100ג' צנוברים

100 ג' שקדים

שמן זית

שמן קנולה

תבנית אפיה גדולה

שני דפי נייר אפיה

 

 

ההכנה

הירקות

לחמם תנור לחום של 180 מעלות

להשרות את האורז 1/2 שעה במים

את הירקות החתוכים חוץ מהבטטה  להניח בקבוצות בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה, לזלף מעל הירקות שמן זית ולאפות     כ – 45 ד', עד ריכוך קל. להזהר לא לרכך מדי כי הירקות עוברים בישול נוסף. ניתן להכין את הירקות יום יומיים לפני הכנת המקלובה ולשמור במקרר.

העוף

בסיר בגודל בינוני, לחמם מעט שמן, לקצוץ בצל אחד, לטגן, להוסיף את הפרגיות, לערבב עם הבצל, לטבל בכל התבלינים, לכסות במים + כוס נוספת, להרתיח, להנמיך להבה ולבשל 20 ד'.  להוציא את הפרגיות לצלחת לשמור את המרק.

בשר טחון – אופציה

לטגן 1 בצל קצוץ בשמן עד הזהבה, להוסיף הבשר, לפורר לפירורים, לטגן עד שינוי הצבע, להוסיף 2 שיני שום קצוצות, מלח ופלפל, לערבב, לכבות אש.

במחבת בינונית עם מעט שמן לטגן מעט את הצנוברים והשקדים עד הזהבה קלה. לשמור בצד

האורז

לסנן את האורז מהמים, להוסיף את הבשר הטחון (אם רוצים) ואת השקדים והצנוברים, לערבב היטב.

הרכבת המנה

סיר גדול מאד וגבוה, לרפד את הסיר בדפי האפיה, 

לשים 1/4 כוס שמן, להניח 2 בצלים פרוסים לעיגולים על השמן, מעליהם את עיגולי הבטטה מסודרים בשכבה יפה, מעליהם את הפרגיות בשכבה אחת,את השום הקצוץ לפזר מעל, לפזר מעל מעט אורז, למלא רווחים. מעל האורז להניח שכבה של חצילים קלויים, לפזר אורז, שכבה של כרובית, לפזר אורז, שכבה של קישואים קלויים, לשפוך את כל האורז שנשאר, להדק היטב את האורז, לשפוך את המרק בעזרת מצקת על האורז. המים צריכים לכסות לגמרי את האורז  ועוד 2 ס"מ מעל. להביא לרתיחה, ללנמיך את האש לחום נמוך מאד לשעה שעה וחצי עד שהמים נספגים לגמרי. להשאיר את הסיר מכוסה לעוד חצי שעה לפחות.

לפני ההגשה להכין מגש גדול מאד,  לעבור עם סכין ארוכה על הדפנות הפנימיות של הסיר,כדי שאפשר יהיה להפוך בקלות, להניח את המגש על הסיר, להפוך את הסיר על המגש (בדר"כ בעלי עושה זאת)  ולהתפלל שהמקלובה תצא יפה ולא כל כך תתפרק. למען האמת הרבה פעמים היא קצת התפרקה אבל הטעם ועושר המנה מחפה על הכל.

 

 

 

3 thoughts on “מקלובה – תבשיל עוף ואורז

    • שלום, את לא מצליחה להכנס לתגובות ? למתכונים את מצליחה להכנס או שיש בעיה ?
      יום טוב, שפרה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *