טארט טאטן

טארט טאטן 5

  כאשר אנו מזמינים במסעדה  את המנה הזו, נותנים לנו פעמים רבות הרגשה שזו מנת הדגל בקינוחים, וצריך להזמין אותה כבר בתחילת הארוחה. ובכן בלי הרבה מאמץ ניתן להכין אותה בבית והתוצאה מצויינת. מבטיחה מחמאות רבות.

 

המיצרכים

20 תפוחי עץ ירוקים, קלופים וחצויים לחצי ללא הליבה

130 ג' חמאה

3/4 כוס סוכר

1 חב' בצק עלים

מחבת עמוקה ושטוחה שניתן להכניס לתנור

 

ההכנה

במחבת לשים את הסוכר והחמאה, להמיס בחום בינוני,

טארט טאטן 2

להעמיד את חצאי התפוחים אחד ליד השני בעיגול עד שימלאו את כל המחבת בעמידה.

טארט טאטן 3

להניח על להבה גבוהה, כאשר מתחיל לרתוח, להנמיך הלהבה לחום נמוך ולבשל כ – 30 ד', עד שנוצר קרמל. בינתיים לחמם תנור לחום של 180 מעלות. להסיר את המחבת מהאש, להכניס את המחבת ל – 5 ד', להוציא מהתנור, לפתוח את בצק העלים, לחתוך חתיכה מעט יותר גדולה מקוטר המחבת,להניח את עלה הבצק על התפוחים, את השוליים לדחוק בין התפוחים למחבת,

טארט טאטן 4

לאפות 30 ד', עד הזהבה. לקרר מעט, להפוך את המחבת על מגש גדול כך שהתפוחים המקורמלים למעלה. להגיש עם גלידה וניל ולהרגיש במסעדה צרפתית.

ניתן להכין את הטארט מראש ולחמם לפני ההגשה.

טארט טאטן 1

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *