מגש אנטיפסטי

מגש אנטיפסטי  

מגש האנטי פסטי בשונה מירקות האנטי פסטי היא צורת ההכנה וההגשה.

את ירקות האנטיפסטי מכינים יחד (ראו פירוט במתכון הקודם) בכלי אחד ואילו  את ירקות מגש האנטיפסטי מכינים בצורה אחרת ואופן ההגשה הוא שונה.

כמובן שבשל כך זמן ההכנה מעט ארוך יותר ואתם תחליטו מה מתאים לכם יותר בכל מקרה שתי המנות טעימות באותה מידה. ניתן להכין הראש. אני אוהבת להגיש כל ירק בכלי נפרד או במגש גדול מחולק לחלקים.

חצילים

המוצרים

2 חצילים פרוסים

1/2 כוס שמן זית

מלח גס

פלפל גרוס

1/4 כוס חומץ

4 שיני שום קצוצות

1/4 כפית סוכר

3 כפות פטרוזיליה קצוצה

תבנית גדולה של התנור

לחמם תנור למצב של גריל

ההכנה

למרוח את החצילים בשני הצדדים בשמן זית בעזרת מברשת סיליקון,  לבזוק מלח גס ופלפל גרוס על כל פרוסה,להניח אותם בתבנית האפיה מסודרים אחד ליד השני, להכניס לתנור במצב גריל להזהיב בצד אחד, להפוך לצד שני ולהזהיב. בינתיים להכין את התחמיץ – לערבב את החומץ, השום, הפטרוזיליה והסוכר, לערבב היטב. לסדר בקערה שטוחה או בקופסת איחסון רחבה ושטוחה את פרוסות החציל, לזלף על כל שכבה מהתחמיץ ולאחסן עד ההגשה.  ניתן לשמור במקרר כ – 6 ימים.

 

פלפל

4 פלפלים אדומים

4 פלפלים כתומים

3 שיני שום גרוסות

4 כפות שמן זית

2 כפות חומץ בלסמי

מלח, פלפל גרוס

1/2 כפית סוכר

תנור במצב גריל

ההכנה

להניח הפלפלים בתבנית אפיה גדולה. לקלות אותם עד הזהבה, לסובב לכל הכיוונים כך שהפלפלים יהיו קלויים בכל הצדדים. להוציא מהתנור, לשים בסיר גדול למשך שעה לכסות את הסיר עם המכסה כל זה כדי שהפלפלים "יזיעו" וניתן יהיה לקלפם בקלות. לקלוף את הפלפלים, לחלק אותם לפי רצונכם, להניח את חתיכות הפלפלים בכלי או בקופסא ולטבל בכל שאר החומרים. לכסות את הכלי או לסגור הקופסא ולהניח במקרר עד שימוש. ניתן לשמור כשבוע במקרר.

 

פטריות

2 סלסלות פטריות שמפניון

שמן זית

3 שיני שום גרוסות

מלח גס, פלפל גרוס

מחבת טפלון רחבה

לשטוף בקלילות את הפטריות, לייבש, במחבת לחמם שמן זית, לטגן את השום כדקה,להוסיף הפטריות, לטגן  עד הזהבה קלה מאד. להזהר לא לטגן יותר מדי. לתבל במלח ופלפל, לערבב ולהעביר לכלי איחסון. ניתן לשמור יום יומיים.

 

כרובית

2 כרוב מחולק לפרחים לא גדולים

שמן קנולה לטיגון עמוק

מלח

סיר בגודל בינוני עמוק

לחמם שמן לטיגון עמוק, להוסיף את פרחי הכרובית ולטגן עד הזהבה. להעביר לכלי מרופד בנייר סופג לבזוק מיד מלח לפי הטעם. ניתן לשמןר מספר שעות. כמה שפחות יותר טוב.

 

ההרכבה

כמה שעות לפני ההגשה להוציא את הירקות מהקירור ( אם הם שם ), להניח כל ירק בכלי נפרד בצורה מעוררת תיאבון, לסדר את הכלים אם הם בכלים נפרדים אחד ליד השני, אם יש כלי אחד מחולק לשים כל ירק בתא משלו.

 

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *