לזניה בשר

    לזניה
את מתכון הלזניה הזו קיבלתי בעת ביקור באיטליה. היינו במסעדה עם הלזניה הנפלאה הזו, התחבבנו על השף וקיבלנו את המתכון. שיניתי לטעמנו  מבחינת הקלוריות והכשרות ויצא מתכון מנצח תיהנו.

לזניה בשר

חב` עלי לזניה

רוטב הבשר

1 ק` בשר בקר (אפשר גם הודו)

2 בצל יבש בגודל ביינוני

4 שיני שום

4 גזרים גדולים

6 גבעולי סלרי אמריקאי

300 ג` חזה אווז מעושן

1 רסק עגבניות קטן

קופסה קטנה עגבניות קצוצות

1 שמנת לבישול 15% – ניתן להשתמש בשמנת צמחית או 1 כוס חלב סויה.

2 כפיות מלח

1/2 כפית פלפל שחור

2 כפיות פפריקה

כף רוטב צ`ילי מתוק

שמן זית בנדיבות רבה מאד

סיר גדול ושטוח 

את הבצל, הגזר הסלרי השום וחזה האווז, לרסק קלות במגי`מיקס לפירורים גסים, בפולסים להזהר מריסוק יתר!!. לחמם את שמן הזית, להוסיף את הירקות הקצוצים, לטגן כ – 10 דקות, להוסיף את הבשר הטחון, לפורר לפירורים , לטגן עד שינוי הצבע, להוסיף את כל אשר החומרים, לערבב, להביא לרתיחה, להנמיך את האש לחום נמוך ולבשל עוד כ – 3 שעות. ניתן להכין יום קודם.

אם מכינים את הרוטב ביום הרכבת הלזניה לקרר היטב.

רוטב בשמל

3 כפות חמאה

3 כפות קמח

2 כוסות חלב

ללזניה פרווה את החמאה להחליף במחמאה ואת החלב בחלב סויה

כפית מלח, פלפל גרוס, 1/4 כפית אגוז מוסקט

להמיס בסיר את החמאה, להוסיף את הקמח לערבב מיד והיטב, להוסיף את החלב, לערבב היטב לשמור שלא יהיו גושים. במידה ויש, לקחת בלנדר ידני ורסק בעזרתו, להוסיף את התיבול, לערבב היטב עד הסמכה.

הרכבת הלזניה

תבנית אפיה בגודל 30X30

לשמן את התבנית בשמן זית, לרפד בעלי לזניה, לשפוך רוטב בשר, מעל בשמל, אם מותר. ורוצים, גבינת פרמזן מגורדת, ליצור כך 2 שכבות נוספות, כאשר בשכבה בעליונה לשים מעט יותר רוטב בשמל.

ניתן להרכיב ולשמור במקרר מספר שעות

לחמם תנור לחום של 180 מעלות, לאפות מכוסה בנייר כסף 10ד`, להסיר את נייר הכסף, לאפות עוד 20ד`. להוציא מן התנור, לתת לנוח כ – 15 ד`, ולהנות

 נשאר לכם רגו? נפלא – הוסיפו 1 צנצנת של רוטב עגבניות של ברילה וקיבלתם רוטב בולונז נפלא לפסטה.

 

4 thoughts on “לזניה בשר

  1. שפרה תודה רבה על המתכונים הנהדרים שלך.

    שאלה – הלזניה בשר לכמה אנשים היא מספיקה?

    תודה

  2. הי מיכל,
    תודה, תמשיכי להנות מהמתכונים, לזנית הבשר היא אחת ממתכוני הדגל.
    כמות הרוטב מספיקה לתבנית מרובעת גדולה בגודל 28, אבל בהחלט ניתן להכין מנה קטנה יותר ואת שארית הראגו להקפיא לפעם הבאה או להכין ממנו פסטה בולונז נפלאה.
    ספרי איך יצא
    שפרה

  3. תודה רבה על המתכון, נשמע מעולה. הבשר כבר על האש. שאלה לגבי החמאה – כמה זה כף חמאה בגרמים? (יש לי נטייה לחרב מנות עם כל מיני אלתורים וניחושים, אז אני שואלת 🙂 ).

    • ערב טוב,
      כף חמאה זה 20ג׳ בערך
      מקווה שעזרתי. הלזניה הזו היא נפלאה !!!שפרה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *