מלבי דיאט

      מלבי
כילדה אני זוכרת את עגלת המלבי המסתובבת ברחוב ומוגשת בכוסות זכוכית ע"י אדם מבוגר, שהיה רוחץ את הכוסות ע"י לחיצה והתזת מים (מי היה שותה בכוס כזו היום ?) זה היה ממתק "פושטי". היום המלבי השתדרג ומוגש בכל מסעדה המחשיבה את עצמה. קינוח קל להכנה ועשוי מחומרים פשוטים יחסית אבל התוצאה נפלאה. נסו ותתמכרו
 
 
מלבי ותות דיאט
 
3 כוסות חלב
1 חב` שמנת לבישול 15%
4-3 כוס סוכר – פחות כף אחת
5 טיפות מי ורדים
6 כפות קורנפלור
1/4 כוס חלב
250 ג` תותים שטופים
2 כפות סוכר
אגוזים קצוצים
 
בסיר להרתיח את 3 כוסות החלב,השמנת, מי הורדים, והסוכר
לערבב את הקורנפלור עם 1/4 כוס החלב,
להוסיף את הקורנפלור לסיר החלב הרותח, תוך בחישה מתמדת, לערבב מספר דקות עד אשר מסמיך מעט, לצקת לכוסות או לקערה שטוחה מעט, לכסות בניילון נצמד ולקרר כמה שעות במקרר.
 
את התותים + הסוכר לשים בקערת המג`מיקס יחד עם סכין המתכת, לערבב לרוטב חלק, להעביר לקערה ולקרר במקרר.
 
לפני ההגשה לשפוך את רוטב התות על המלבי, לקשט באגוזים הקצוצים ולהנות
גירסת פרווה
את החלב החליפו בחלב סויה, את השמנת בשמנת צמחית ריץ' או בשמנת סויה.
הבטחה – אין הבדל בטעם !!!!!
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *